Amintiri din Epoca de Aur: Restaurantul Dealul Mare Ploiești, recomandat turiștilor

Chiar dacă nu mai funcționează, restaurantul „Dealul Mare” din centrul orașului reprezintă și astăzi un reper pentru ploieșteni, la fel ca și alte localuri înfloritoare în perioada comunistă, precum „Pomul verde”, „Pisica albă” ori”Frumușica”. Acum 50 de ani, însă, restaurantul avea o situație atât de bună încât își permitea să cumpere o pagină întreagă de reclamă în ediția din 1966 a „Almanahului turistic”.

Almanah turistic 1966

Așa cum puteți vedea și în imagine, „Dealul Mare” din Ploiești miza  pe atragerea bucureștenilor în drum spre Valea Prahovei, indiferent că destinația acestora era Sinaia, Bușteni, Azuga sau Predeal.

Dealu Mare

 

„Modern, elegant,în permanență bine aprovizionat”, complexul de alimentație publică „Dealul Mare” Ploești țintea așadar să devină popasul preferat al iubitorilor de aer montan și să profite astfel de apetitul pentru călătorii al bucureștenilor dornici să profite de weekendul de o zi (așa cum știm, în acea perioadă se lucra inclusiv sâmbăta).

Din păcate, nu știm ce impact a avut materialul publicitar. Putem totuși bănui că turiștii bucureșteni n-au dat năvală în localul din centrul Ploieștiului, preferând să-și cheltuiască banii la înălțime, și la propriu și la figurat, și lăsându-le ploieștenilor plăcerea de a se bucura în tihnă de preparatele restaurantului care în acea perioadă încă își permitea să susțină că este „bine aprovizionat”.

Cert e, însă, un lucru. Fie că a văzut sau nu reclama, în mai 1967, în zona restaurantului „Dealul Mare” ajungea… Nicolae Ceaușescu, după cum atestă fotografia de mai jos, preluată de pe Republica Ploiești.

Dealul Mare 1966

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.