Cannelloni cu ricotta si dovlecei

Restaurantele faimoase din Luxemburg servesc cele mai bune feluri de mancare, cu mult umor si dragoste, creand retete simple, dar rafinate.

Motto-ul lor:  „Nu de lux are nevoie mancarea, ci de calitate!”

Cannelloni sunt pastele pe care le puteti prepara dumneavoastra acasa sau, pe care le puteti gasi si in magazine sub forma cilindrica, ce pot fi umplute cu legume, branzeturi sau carne.
Noi am ales de data asta sa le umplem cu riccota si dovlecei.

ep71-cannelloni

Ingrediente pentru 4 persoane:

21 patrate de coca, 250 g ricotta (branza de vaca), 80 g parmezan ras, 1 ou, 2 dovlecei mici, nucsoara, unt, ulei extravirgin de masline, rosii, sare, piper.

Pentru umplutura, amestecati riccota cu oul si parmezanul. Puneti piper si nucsoara din abundenta. Intr-o tigaie, adaugati putin ulei, incingeti-l si prajiti dovleceii taiati rondele cu putina sare si piper. Cand sunt gata, lasati sa se racoreasca si adaugati-i la umplutura pregatita anterior.

Fierbeti patratele de coca, lasati-le sa se raceasca pe un servet si puneti apoi pe mijlocul fiecaruia doua linguri de umplutura. Rulati coca pentru a obtine cannelloni si asezati-i pe o tava termorezistenta, unsa cu unt. Bagati preparatul in cuptorul incins in prealabil la 180 grade C si coaceti 6-8 minute. Serviti cu sos de rosii proaspete si cu parmezan.

Se asorteaza perfect cu un vin ceva mai greu, insa potrivit perioadei racoroase de acum… Bin 28 Kalimna Shiraz…. un vin solid, dens, cu o complexitate ravasitoare. Pofta buna!

PenfoldsBin28#2Shiraz0145

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.