Echipa

Cristina GRIGORESCU

333Un om optimist, căruia îi place să împartă bucuriile și să aducă zâmbete pe fața oamenilor,  ușor visătoare, dar în același timp realistă, ce se declară aspirantă către postul de „turist cu acte în regulă” și „povestitor de drumeții”.

Fondator al Travelontop, cu o vechime de peste 15 ani în presa locală și centrală, Cristina a lansat proiectul de travel în 2013.

Site-ul le este dedicat iubitorilor de călătorii, de locuri frumoase, celor dornici de a cunoaște destinații inedite, cât și celor ce doresc să ne împartășească din călătoriile și locurile dragi lor.

Se vrea a fi, printre altele, și o colecție de călătorii, indiferent că vorbim de ieșiri scurte la munte sau de vacanțe de 2 săptămâni, amestecând ușor informațiile utile cu fotografiile frumoase.

 

                                                                    Codruț CONSTANTINESCU

Codrut Constantinescu

„Scriitor, istoric, publicist, blogger, ochelarist, element declasat şi reacţionar cu origini nesănătoase, burgheze (străbunic posesor de doua trăsuri angajând doi oameni, bunic preot, străbunici preoţi greco-catolici).” Aceasta este doar o schiță de portret a prolificului scriitor câmpinean Codruț Constantinescu, a cărui pasiune pentru călătorii nu este întrecută decât de cea pentru istorie.

A debutat în volum cu “Hai-hui prin Occident”, publicată în 2004 de Editura Premier, Ploieşti. I-au urmat “Studii irlandeze”, Editura Institutului European, Iaşi, 2006, “Enervări sau despre bucuria de a trăi în România” (în colaborare cu Mirel Banică), Editura Polirom, 2007, “A trăi pentru a citi. Cărţi, istorii, portrete”, Editura Karta-graphic, Ploieşti, 2008, “În labirint sunt umbre și lumini” Editura Vremea, București, 2011, “Mirajul utopei. Călătoriile în URSS, între control și propagandă” Editura Vremea, București, 2013, „Epistolar genovez”, Editura Vremea, Bucuresti, 2015 și „Viața și moartea în Gulag”, Editura Vremea, 2016.

Colaborează constant cu publicații prestigioase precum Memoria, Familia, Historia, Revista 22, Oglinda de azi sau Dilema Veche.

Mihaela Ardei

Mihaela Ardei

Călătoresc, scriu si fotografiez din pasiune. Din noiembrie 2013 sunt mamă și tot de atunci a început transformarea mea dintr-un om dependent de un job în multinaționale într-o persoană care își face din pasiune un job.

Am transformat concediile în călătorii și călătorind am realizat că, pe măsură ce descopăr lumea, mă descopăr mai mult și pe mine. Călătoresc împreună cu familia pe cont propriu și împreună demontăm mituri precum cel conform căruia destinații ca Maldive, Seychelles sau Republica Dominicană ar fi (doar) destinații de lux.

Îmi place să „scriu” pe blogul meu (iar acum și pe TravelOnTop) povești prin fotografii, cred în terapia prin fotografie și prin artă în general și mai cred că o vorbă bună poate face ziua mai bună. Îndemn, așadar, oamenii să zâmbească și să-si urmeze visele!

Cătălina Ene Onea

Catalina Ene OneaPoetă, scriitoare, jurnalistă. Absolventă a unui doctorat în literatură şi interculturalitate la Universitatea Humboldt din Berlin şi a unui master în comunicare interculturală la Bucureşti şi Berlin. Autoare a mai multor volume de poezie, eseu, proză, deţinătoare a  unor importante distincţii şi premii literare. Scrie în română, germană, engleză şi spaniolă.

Colaborează la ziare şi reviste din România şi din străinătate încă din perioada liceului. A publicat de-a lungul timpului în „România Liberă”, „Axioma”, „Allgemeine Deutsche Zeitung”, „Levure littéraire, „Magazine international d’information et d’éducation culturelle“ ş.a.  Din 2011 este autoarea rubricii permanente de corespondenţă pe teme culturale, „Cooltura”, din Revista Conştiinţa de la Ploieşti. Trăieşte la Berlin din 2008. Pasionată de călătorie. O fascinează să cunoască oameni şi locuri noi în fiecare zi. Consideră că Berlinul, metropola cosmopolită de pe râul Spree, este într-adevăr „the place to be”, aşa cum sună un motto al oraşului, şi îi invită pe toţi iubitorii de călătorii să îl descopere faţetă cu faţetă.

Claudius DOCIU

claudius1Jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în radio, televiziune și presa scrisă, Claudius Dociu a lucrat în această perioadă pentru publicații și posturi naționale cunoscute, precum “Ziua”, Radio Contact, PRO FM sau Realitatea FM ori Antena 1 sau PRO TV.

În prezent redactor-șef al WYL FM, Claudius a inițiat programul Travel Ghid la singura televiziune națională de turism Travel Mix, unde a realizat emisiuni dedicate unor zone reprezentative din țară, precum Sinaia, Bușteni sau Brașov.

Pasiunea sa pentru călătorii, în țară sau în străinătate, se reflectă și în articolele publicate constant pe Travelontop.ro, un proiect căruia Claudius i s-a alăturat cu mult entuziasm la puțin timp după lansare, cu scopul declarat de a-l ajuta să devină o sursă prețioasă de informații pentru cei care își doresc să călătorească în lumea largă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.