Destinații de weekend: Zimbrăria Neagra

Vizitatorii Zimbrăriei Neagra din județul Dâmbovița vor putea admira animalele dintr-un observator cu trei niveluri, amenajat recent de către Direcția Silvică.

Zimbraria Neagra (3)

Potrivit reprezentanților acesteia, observatorul a fost construit ținând cont de părerea vizitatorilor, care sunt din ce în ce mai numeroși.  Observatorul a costat 150.000 de lei, are trei etaje, atingând 12 metri înălțime, iar cei care urcă în el au la dispoziție și binocluri cu care pot vedea mai bine zimbrii.

Zimbraria Neagra (1)

Vizitatorilor li se recomandă să vină la Neagra în cursul dimineții, pentru a avea mai multe șanse să vadă zimbrii, întrucât în perioada caniculară a zilei animalele se retrag în pădure. ”Am sfătui vizitatorii să vină până în ora 12.00, mai ales în zilele călduroase, pentru că după aceea zimbrii merg în pădure și nu mai sunt vizibili punctul de observație” – explică reprezentanții Direcției Silvice.

Zimbraria Neagra (5)

Cu 37 de zimbri, rezervația, înființată în 1983, este cea mai mare din țară. Aflată la mai puțin de 80 de kilometri de Bucuresti, la 30 de Targoviste și 35 km față de Ploiești, ea poate fi vizitată de luni până vineri între 9.00 și 17.00, iar în weeekend între 9.00 și 14.00.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.