Calca pe urmele gigantilor – Giants Causeway

Giant's Causeway

Daca va aflati cumva in Irlanda de Nord (in regiunea denumita Ulster-ul britanic si detinuta inca de Coroana Britanica), trebuie sa vizitati neaparat acest loc deosebit, scoborat parca din vechile legende celtice. Giants Causeway este situat pe litoralul marin de nord-est al Ulsterului, in comitatul Antrim, la aproape 5 kilometri distanta de orasul Bushmills.

giants-causeway-ireland

Cunoscut printre irlandezi drept a opta minune a lumii, Giants Causeway este cel mai faimos peisaj din nordul Irlandei. Create acum aproximativ 60 de milioane de ani, coloanele hexagonale s-au format in urma unor explozii vulcanice, care au provocat o scurgere de lava pe suprafata Pamantului. Cand aceasta s-a racit si a inceput sa se contracte, a dat nastere acestor forme curioase, pe care le putem admira si in zilele noastre. Coloanele individuale sunt atat de perfect aliniate una langa cealalta, asa incat poti vedea doar mici crapaturi intre ele. Cea mai inalta coloana are aproximativ 12 metri, iar lava solidificata are uneori o grosime de pana la 28 de metri.

giant-causeway

 

Tot acest drum din piatra arata ca un camp plin de figuri geometrice uriase, locatia fiind cu adevarat spectaculoasa. Mai jos, se afla podul din franghie Carrick-a-Rede, ce se intinde deasupra unui hau imens, intre coasta si un mic sat de pescari. Aveti acces si puteti traversa prapastia pe acest pod miscator, insa nu le recomandam asta celor care au probleme cu inima.

carrickarede-jpg

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.