Ceasuri celebre – Big Ben, Londra

Emblematic pentru Londra, Big Ben este cel al treilea turn cu ceas ca inaltime din lume. Pus in functiune în ziua de 31 mai 1859, ceasul este celebru pentru acuratețea sa. Mecanismul sau a fost proiectat de avocatul si ceasornicarul amator Edmund Beckett Denison si de George Airy, Astronomul Regal.
Big Ben 2
Cadranele ceasului au o suprafata de peste doi metri patrati, iar minutarul are peste 4 metri. Big Ben are un pendul urias care este reglat de un sac de monezi. Noaptea, fatada turnului si ceasurile de pe fiecare fata sunt iluminate oferind o priveliste memorabila.
Big Ben 4
Prima transmisiune a BBC a fost deschisa de sunetul de la Big Ben, in 1923, la 31 decembrie si inca exista un microfon in turn conectat la sediul British Broadcasting Corporation.
Big Ben 5
In timpul Primului Razboi Mondial, clopotele ceasului au fost oprite si nu au batut timp de doi ani pentru a evita atacurile zeppelinelor germane. De asemenea, in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, desi clopotele au continuat să bata, fetele ceasului nu au mai fost luminate, pentru a-i impiedica pe pilotii Luftwaffe sa se orienteze deasupra Londrei.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.