Chekpoint Charlie

Unul dintre ultimele simboluri ale Razboiului Rece, Chekpoint Charlie este astazi unul dintre cele mai vizitate obiective turistice berlineze.
Charlie 3
Zidul Berlinului a fost ridicat in 1961 de catre guvernul est german pentru a-i impiedica pe cetatenii Germaniei comuniste sa treaca granita in Germania Federala. La scurt timp dupa ridicarea zidului, presedintele John F. Kennedy le-a ordonat fortelor americane sa construiasca trei puncte de control prin care corpurile diplomatice si fortele aliate putea intra in Berlinul de Vest. Dintre toate aceste puncte de control, Checkpoint Charlie a devenit cel mai cunoscut.
Charlie - zid 3
In 1962, acest punct de control a devenit singurul loc prin care strainii ce vizitau Berlinul puteau trece din Vest in Est si inapoi. Punctul de control C se afla situat in cartierul Friedrichstadt in inima Berlinului si a fost scena multor filme si carti cu spioni ce descriu epoca Razboiului Rece.
Charlie 1
Checkpoint Charlie a fost desfiintat in iunie 1990, dupa caderea Zidului Berlinului. Astazi, o linie de caramizi urmeaza fostul zid si turistii pot vedea o reproducere a cabinei punctului de control. Cabina originala este la muzeul Aliatilor din Zehlendorf.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.