Concert la Peleș

Iubitorii de muzică clasică sunt invitați în acest weekend la Castelul Peleș, care va găzdui concertul de deschidere a Festivalului EUROPAfest, eveniment care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Casei Regale.

Programat sâmbătă, 16 iulie, de la ora 18.00, concertul va avea loc în Sala de concerte a reședinței regale, iar accesul se face pe bază de invitații, acordându-se, însă, și intrare liberă în limita locurilor disponibile. Cu această ocazie, melomanii se vor putea bucura de muzica interpretată de muzicieni apreciați precum violonistul Remus Azoiței, numit de The Strad  „un virtuoz incurabil cu suflet și tehnică fabuloasă”, Josephine Knight, cotată ca unul dintre cei mai importanți violonceliști ai Marii Britanii, Paul Edmund-Davies, flautist principal pentru 20 de ani al London Symphony Orchestra și cinci ani al Philharmonia Orchestra și violonistul Charles Sewart, membru al faimosului Chilingirian Quartet și London Mozart Trio.

EUROPAfest Summer Edition 2016

 

Dacă pentru audiență concertul va fi o oază de relaxare și răsfăț auditiv, pentru artiștii sosiți din 16 țări acesta va fi un prilej de a urmări cu interes și de a învăța din evoluțiile de excepție ale protagoniștilor, care timp de 12 zile le vor fi profesori în cadrul Summer Music Academy Sinaia. A 5-a ediție se derulează în perioada 14 – 26 iulie 2016, oferind studii avansate și performanță intensivă la cele mai înalte standarde.

Agendă completă a festivalului o găsiți aici!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.