Croaziera pe Bosfor

Turnul Fecioarei
Pentru a fi completa, orice vizita la Istanbul ar trebui sa includa si o croaziera pe Bosfor, stramtoarea care desparte zona europeana a Constantinopolului de cea asiatica si face legatura intre Marea Neagra si Marea Marmara.
Pod peste Bosfor
Pentru cei grabiti exista croaziere de o ora si jumatate, iar pentru cei care au destul timp la dispozitie – varianta unei croaziere de sase ore, dintre care trei pe vapor (dus-intors) si alte
trei intr-un sat de pe tarmul asiatic, unde poti vedea ruinele Castelului Yoros (numit si Castelul Genovez) si poti savura un fish kebap la una dintre terasele din port.
Yoros Castle
Indiferent, insa, de varianta pentru care optati, veti avea ocazia sa admirati si fotografiati principalele obiective de pe malurile stramtorii: Podul Gata si Turnul Genovez, Palatul Dolmabahce (la decorarea caruia s-au folosit 14 tone de aur) ori Turnul lui Leandru (sau Turnul Fecioarei).
Dolmabahce
Pretul une croaziere scurte este de 10 lire turcesti, iar al celei de 6 ore este de 25 de lire, in vreme ce pentru a inchiria un ghid audio mai trebuie sa scoateti din buzunar 5 TL. Investitia merita, intrucat astfel veti avea ocazia sa aflati detalii despre fiecare obiectiv pe langa care treceti, ba chiar si sa vedeti imagini cu interioarele castelelor de pe traseu.
Dolmabahce - interior
Fiecare dintre ele are povestea sa, insa exista de asemenea si o multime de legende care le sunt asociate. Una dintre ele spune ca la moartea lui Mustafa Kemal Ataturk – fondatorul Turciei moderne – toate ceasurile din Palatul Dolmabahce s-au oprit indicand momentul trecerii acestuia in nefiinta. Legenda sau nu, cel din camera unde a murit Ataturk arata si acum , la 75 de ani de la eveniment, aceeasi ora: 09.05!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.