Cum alegem destinația de vacanță în funcție de anotimp?

Întrebarea „Unde mergem?” este, pentru orice călător responsabil, în strânsă legătură cu o alta: Când mergem?”. În funcție de anotimp, de evenimentele din zonă și de prețurile practicate în anumite perioade, experiențele diferă radical. Cine își dorește de pildă să meargă ore întregi printr-un soare arzător dând din coate pentru a-și face loc prin îmbulzeală ca să ajungă în fața unui obiectiv sau să plătească dublu doar din cauză că a nimerit într-o perioadă în care comercianții cresc prețurile profitând de numărul mare de turiști?

Destinatii in functie de sezon 2

Vara este, evident, anotimpul în care aproape oriunde v-ati duce nu veti putea evita aglomeratia. În această perioadă, fie că vă duceți la Paris sau Roma, Florența sau Barcelona, trebuie să fiți pregătiți sufletește pentru a face față cohortelor de turiști veniți din toată lumea, dar și financiar prețurilor mari practicate de hoteluri și comercianți. În plus, temperaturile ridicate din această perioadă vor face experiența încă și mai puțin plăcută.

Destinatii in functie de anotimp (11)

Dacă nu vă duceți, deci, pe litoral în această perioadă, încercați Praga sau Amsterdam, unde nu veți putea evita aglomerația, dar veți avea parte de temperaturi plăcute. În orice alt anotimp, vremea este rece în aceste două capitale europene, așa că dacă vreți să le vizitați este probabil cel mai bun moment. Iarna, de pildă, nici măcar ispitele din Cartierul Roșu ori câteva pahare de jenever nu vă vor putea încălzi suficient cât să vă priască excursia la Amsterdam, iar faptul că nu veți vedea cozi la niciun obiectiv turistic nu vă va oferi nici el o consolare pe măsura gerului pe care îl veți îndura.

Destinatii in functie de sezon (2)

Toamna, anotimpul celor romantici, poate fi, în schimb, o bună perioadă în care să ajungeți în destinațiile cele mai populare, precum cele din Italia sau Franța, întrucât vremea este încă frumoasă, soarele – mai puțin necruțător cu bieții turiști, scăpați de aglomerație și puteți avea parte de prețuri mai mici, odată cu încheierea sezonului. Există de asemenea destinații estivale pe care le puteți aborda cu toată încrederea în acest anotimp. Creta este una dintre ele, aici sezonul întinzându-se până la finalul lunii octombrie.

Destinatii in functie de anotimp (1)

Iarna, lucrurile sunt ceva mai simple. Fie alegeți destinații exotice, unde este tot timpul… vară, fie, dacă vreți să trăiți atmosfera Crăciunului, vă îndreptați spre târgurile organizate în această perioadă în orașe europene cu tradiție în domeniu, precum cele din Germania ori Austria. În februarie, luna îndrăgostiților, tentația de a merge la Paris, de pildă, este mare pentru orice cuplu, dar nu omiteți faptul că și cei din industria turismului știu la fel de bine acest lucru și procedează în consecință, crescând prețurile în această perioadă. Carnavalul de la Veneția este, de asemenea, una dintre tentațiile acestei luni, dar pregătiți-vă pentru tot ce înseamnă o astfel de experiență, de la prețuri mari până la aglomerație și inundațiile specifice zonei în acest anotimp.

Destinatii in functie de sezon

Primăvara, pe de altă parte, în presezon, este momentul perfect să vizitați multe dintre atracțiile Europei. Lisabona, de exemplu, nu e aglomerată, iar vremea este numai bună pentru a te bucura în tihnă de tot ce îți poate oferi această destinație. Unde mai pui că, și dacă plouă, Lisabona rămâne la fel de fermecătoare. Roma, de asemenea, este minunată primăvara, când poți vizita Colosseumul și Forumul Roman fără a risca să faci vreo insolație.

Destinatii in functie de anotimp (5)

Indiferent, însă, de destinația și momentul pe care îl alegeți pentru vacanța voastră, interesați-vă din timp atît despre prognoza meteo cât și despre ce puteți face când vremea nu ține cu voi. Muzee ori grădini în care vă puteți adăposti din calea soarelui prea puternic, cafenele de la fereastra cărora pe timp de ploaie puteți admira spectacolul naturii sau restaurante unde cu un bol de supă fierbinte în față puteți ignora gerul de afară, iată doar câteva astfel de soluții practice pentru orice fel de imtemperii ați întâmpina.

Destinatii in functie de anotimp

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.