Destinații pentru băutorii de bere

Cea mai ieftină – dar fără rabat la calitate – bere din Europa o veți găsi la Praga, iar cea mai scumpă, la Dublin. Este concluzia unui studiu publicat de Lonely Planet, util celor care când călătoresc doresc să se bucure și de preparatele culinare tradiționale, dar și de soiurile autohtone de bere.

Matematic, Ucraina este țara ideală pentru băutorii de bere din lumea întreagă, cu un preț de 0,54 dolari americani pentru o sticlă de bere locală, în vreme ce bereal de import costă aici 1,15 dolari.

Cea mai ieftina bere din lume (4)

Praga o întrece, însă în ce privește calitatea băuturii, conducând, deci, în Europa, într-un clasament al raportului calitate/preț. La polul opus se află țările unde berea costă cât un prânz în alte destinații. În Singapore, de pildă, o bere de import costă 6,65 dolari, iar una locală 5,91.

Cea mai ieftina bere din lume (2)

 

Nici în Franța nu scăpați prea ușor dacă sunteți băutori de bere, atrage atenția Lonely Planet. „Deși se spune că la francezi vinul e mai ieftin decât apa, când vine vorba de bere, lucrurile se schimbă radical. O bere produsă în țară costă 5,67 euro, iar cea de import – 5,11, ceea ce plasează Franța pe locul doi în clasamentul țărilor cu cea mai scumpă bere locală, după Austria, și pe locul trei în privința prețului berii importate.”

 

 

 

 

 

 

Ukraine takes top spot as the world’s most affordable beer-slurping country, with a pint of domestic beer coming in at just US$0.54. Shelling out for an international brew won’t break the bank either – imported beer in Ukraine can cost as little as $1.15.

 

North and South Americans looking for the most budget-friendly brew should head to Mexico for an average domestic beer cost of $1.10.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.