Economia Greciei, salvată de turism

 

Economia Greciei a primit o mare gură de oxigen în al doilea trimestru al acestui an, odată cu deschiderea sezonului turistic – indică statisticile oficiale, care confirmă faptul că turiștii care au luat cu asalt stațiunile grecești au stimulat semnificativ creșterea economică.

Practic, economia elenă a revenit la creștere în al doilea trimestru, PIB-ul crescând cu 0,3% în perioada aprilie – iunie în raport cu trimestrul precedent, in care contractia a fost  mai mica decât se estima inițial, de 0,1%, față de estimarea precedentă de 0,4%.  „Cererea internă a fost probabil mai mare decât se credea din cauza turismului”, a comentat pentru Reuters Nikos Magginas, economist la National Bank of Greece.

Grecia, salvata de turism

Dincolo de cifre, este de domeniul evidenței că situația instabilă din Turcia i-a făcut pe mulți să se reorienteze spre destinații din Grecia, care pare să fie în această vară, alături de Spania, preferata turiștilor aflați în căutarea unui loc în care să se relaxeze fără a-și face griji pentru siguranța lor.

.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.