Excursii de o zi, din Dublin (I)

Dublin

Dublin este orasul perfect plasat pentru a explora zonele rurale inconjuratoare. Dealurile din jurul capitalei irlandeze sunt usor accesibile excursiilor de o zi, pornind de la satele de pe fermecatoarea coasta pana la peisajul montan uluitor.

Howth

Situat in partea nordica a Golfului Dublin, la doar 16 km de centrul orasului, se afla Howth, un fost bastion nordic pana in secolul al XI-lea. In zilele noastre, aceasta pastreaza o atmosfera mai degraba eleganta, ca o suburbie luxoasa, standu-i alaturi un sat linistit de pescari.

In micul port pescaresc, pescarii pleaca si se intorc zilnic cu navoadele pline cu pesti si fructe de mare, pentru restaurantele cu specific din imprejurimi. Ar fi pacat sa nu va alaturati celor ce nu rateaza niciodata, House Oar, atunci cand sunt prin preajma.

collage1

Parcurgeti intregul traseu de-a lungul Capului Howth si lasati-va fascinati de Marea Irlandei, de farul Baily și de ruinele turnului Martello, din Ireland’s Eye.  Intr-o singura zi aveti posibilitatea sa vizitati intreaga coasta galeza.

collage2

In apropierea satului, se afla impunatorul Castel Howth, resedinta privata a familiei Gaisford-St Lawrence. Spre deosebire de multe alte case de dimensiunea sa din Irlanda, acesta nu este un muzeu sau un hotel, iar faptul ca a apartinut aceleiasi familii vreme de peste 800 de ani, il face cu adevarat unic.

collage3

In timp ce Castelul Howth ramane o casa de familie, cei care au un interes deosebit pentru istoria acestuia, au ocazia sa il viziteze fie cu o programare in prealabil, fie in pe perioada verii, cu ocazia „Charity Open Days”.

Puteti beneficia si de cateva cursuri de gatit, ce ofera o gama larga de demonstratii pe tot parcursul anului. Va puteti inscrie aici la cursuri de cate 2-3 ore/seara, pe diverse teme culinare – acum un nou mod de a satisface localnicii, si nu numai.

Kitchen web

Continuarea aici

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.