Excursii in… trecut

DSC03167
La Ploiesti, calatoriile in trecut sunt posibile gratie unui tanar istoric. Implicat in mai multe proiecte de recuperare a mostenirii trecutului, Lucian Vasile este si initiatorul unor excursii inedite pe strazile orasului sau natal. La tururile istorice ale acestuia participa atat ploiesteni care vor sa afle istoria strazilor, a cladirilor si mai ales a personajelor care le-au populat, dar si turisti atrasi de ideea unei calatorii in timp.
DSC03200
In doua ore, ei au ocazia sa afle aspecte inedite de la ghidul care le sta la dipozitie cu informatii, dar si cu imagini vechi ale locurilor pe care le viziteaza. Toate provin din colectia personala a lui Lucian Vasile, care contine sute de fotografii rare sau chiar unicat, precum si carti postale sau documente care aduc un plus de veridicitate incursiunilor in trecut.
DSC03174
Autor de articole aparute in publicatii de prestigiu precum “Dilema veche” si “Magazin istoric”, Lucian Vasile a cules marturii pretioase de la cei care au trait in alte vremuri si a studiat numeroase lucrari din care a strans informatii inedite despre Ploiestiul secolelor trecute, pe care le impartaseste cu un entuziasm contagios celor care il insotesc in aceste tururi ce au ca punct de plecare fosta Casa a Casatoriilor si din care nu lipsesc povestile, anecdotele sau barfele din Ploiestii de odinioara.
DSC03205
O experienta complexa, excursiile lui Lucian Vasile sunt o provocare pentru toti cei pasionati de turism, dar si de istorie, si le starnesc participantilor apetitul de a afla si mai multe despre locurile si cladirile vizitate, dar si despre oamenii care le-au locuit candva.

Comments

comments

4 comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.