Gara Rossio, Lisabona

Considerata la momentul proiectarii sale un adevarat miracol ingineresc –indeosebi datorita eforturilor cerute de saparea tunelurilor prin oras -, Gara Rossio din Lisabona ramane astazi una dintre cel mai frumoase statii de cale ferata din lume.
DSC04151
Construita la sfarsitul secolului XIX, ea a fost denumita initial Gara Centrala, cel care a proiectat-o, arhitectul portughez José Luís Monteiro, alegand sa combine elementele romantice cu acelea neo-manueline.
Ceasul de pe fatada si cele doua intrari in forma de potcoava contribuie si ele la farmecul irezitibil al cladirii, pe care o poti usor confunda cu un teatu sau cu localul unei opere.
Lisbon_at_Night-Rossio_Station_(5282080792)
Dincolo de virtutile estetice, Gara Rossio ramane, insa, si punctul preferat de imbarcare al celor care, vizitand Lisabona, vor sa admire si castelele din Sintra, din statie plecand, la intervale regulate, trenuri ce fac legatura intre cele doua localitati.
DSC03932
Nu in ultimul rand, Rossio gazduieste unul dintre cele mai apreciate hosteluri din lume, Rossio Hostel, pe care preturile mici, pozitia excelenta si conditile oferite il transforma intr-unul dintre locurile preferate de cazare pentru tineri din lumea intreaga.
10434643295_64580914f5_h

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.