Legendele Tibrului

DSC02144Este aproape imposibi sa vorbesti despre Roma fara a te referi la fluviul pe malurile caruia a fost intemeiat orasul care avea sa devina capitala unuia dintre cele mai vestite imperii din istorie. Tibrul este cel de-al treilea rau ca lungime din Italia; având 406 km, izvorăște din munții Apenini și se varsă în Marea Tireniană. Afluenții săi principali sunt Chiani, Paglia, Teverone și Nera.
DSC02150
Numit initial Albula, fluviul a fost botezat Tibru dupa ce Tiberinus (fiul lui Capetus, unul dintre descendentii legendarulu erou Enea) s-ar fi inecat in apele sale.
De altfel, insasi legenda fondarii Romei are legatura directa cu Tibrul, ce doi frati care au intemeiat cetatea, Remus si Romulus fiind abandonati dupa nastere intr-un cos care a fost lasat sa pluteasca pe apele fluviului.
Astazi, tarmurile acestuia sunt loc de promenada, destinatia preferata a indragostitilor pentru o cina romantica (pe timpul verii veti intalni terase la tot pasul) sau spatii expozitionale pentru artistii moderni.
DSC02147

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.