Marele Zid se face tot mai mic

China a declanșat o amplă campanie pentru a-și proteja cel mai cunoscut obiectiv turistic, Marele Zid, aflat în pericol de dispariție din cauza… hoților de cărămizi.

Potrivit agenției de știri Xinhua, Administrația Națională pentru Patrimoniul Cultural (SACH) va lansa o campanie susținută pentru a stopa daunele provocate Marelui Zid.

Marele Zid Chinezesc (2)

Campania va presupune inspecții regulate dar și verificări prin sondaj efectuate de autorități din 15 provincii, regiuni autonome și municipalități de pe traseul zidului.

Totodată, SACH va inaugura o linie telefonică specială pentru sesizarea oricărei tentative de distrugere a Marelui Zid.

Potrivit autorităților chineze, aproape 30 la sută din cei 6.200 km de zid construiți în timpul Dinastiei Ming au dispărut practic, atât din cauza celor care fură cărămizi din el, pentru a le vinde drept suveniruri ori pentru a le folosi ca material de construcție, cât și din cauza eroziunii naturale, provocată de vânt și furtunile de nisip.

Marele Zid Chinezesc

Lungimea totală a Marelui Zid, care a fost extins ulterior, este de peste 21.000 de kilometri, însă legenda potrivit căreia este vizibil cu ochiul liber de pe lună a fost infirmată de toate misiunile spațiale care au călătorit dincolo de orbita Terrei.

 

 

 

Comments

comments

One comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.