Nu cred ca exista vreun ghid serios care sa nu mentioneze Palau de la Musica Catalana drept una dintre atractiile majore ale Barcelonei.
Intr-un oras dominat de creatiile lui Antonio Gaudi, Palatul Muzicii Catalene, conceput de arhitectul Domenech i Montaner, este unanim recunoscut drept unul dintre cele mai reprezentative edificii ale modernismului catalan, ai carui exponenti de frunte au fost cei doi artisti.
Marea dilema a tuturor celor care admira cladirea construita la inceputul secolului trecut la comada asociatiei “Orfeo Catalan” consta in a decide ce e mai impresionant, exteriorul, cu decoratiunile sale, pe cat de bogate, pe atat de spectaculoase, sau interiorul, a carui piesa de rezistenta este cupola rasturnata conceputa de Antoni Rigalt?
Sala de concerte, special proiectata pentru spectacole muzicale, are scaune ce se pot retrage, pentru a extinde scena, in timp ce balcoanele ofera, daca nu cea mai buna vizibilitate, o acustica impecabila.
Cele mai mari nume ale muzicii au cantat aici. Compozitori ca Maurice Ravel, Richard Strauss, Sergei Prokofiev, Igor Stravinsky, Sergei Rachmaninov sau George Enescu si-au prezentat lucrarile in singura sala din Europa iluminata natural, prin tavan si ferestrele mari, decorate cu vitralii spectaculoase.
Foaierul – unde poti intra pentru a bea o cafea sau un ceai ori pentru a gusta (la preturi pe masura) celebrele tapas – merita si el toata atentia iubitorilor de frumos.
Pentru a admira in tihna interiorul cladirii, puteti merge la un concert, in functie de spectacol si de locul din sala, pretul unui bilet fiind cuprins intre 15 si pana la sute de euro. Gasiti programul spectacolelor si detalii aici. Daca, insa, vreti sa vedeti sala in lumina naturala, puteti opta pentru o vizita ghidata, avand chiar de ales intre a fi insotitii de un ghid vorbitor de italiana, franceza, spaniola, catalana sau, evident, engleza. Detalii si rezervari, aici!