Parlamentarii, fruntași la călătorii peste hotare

Aleșii noștri au, se pare, un apetit deosebit pentru călătoriile peste mări și țări. Mai ales că nu o fac pe banii lor, ci pe ai noștri, ai celor care contribuim la bugetul statutului. O confirmă suma cheltuită de deputați în primele 6 luni ale acestui an cu deplasări peste hotare: peste un milion de lei.

Camera Deputaţilor a cheltuit, mai exact, în perioada ianuarie – iunie 2016, pe transport, cazare şi diurnă, suma de 1.209.892 lei în 116 misiuni în străinătate efectuate de 197 de deputaţi.

Parlamentarii, fruntasi la călătorii peste hotare

Cea mai scumpă deplasare în străinătate a fost cea pentru monitorizarea alegerilor parlamentare din Kazahstan. În cazul acesteia, cinci deputaţi au decontat suma de 99.667 lei pentru o călătorie de cinci zile şi jumătate. Pe locul al doilea s-a clasat o deplasare întreprinsă în China de o delegație a comisiei de politică externă. Cei cinci membri ai delegației au cheltuit cu această ocazie, pentru cinci zile și jumătate la Beijing,  94.060 lei . În fine, pe locul al treilea s-a clasat călătoria întreprinsă de trei deputați PSD în Statele Unite la Conferinţa la nivel înalt a Naţiunilor Unite pentru combaterea SIDA. Costul deplasării, care a durat şase zile, a fost de 49.460 lei.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.