Primăria din Heraklion, moștenirea venețiană

Fără niciun dubiu, primăria capitalei cretane, Heraklion, se poate mândri că are unul dintre cele mai frumoase sedii nu doar de pe insulă, ci chiar din întreaga Grecie.
Heraklion - Loggia (3)
Aflată în centrul orașului, clădirea a fost construită de venețieni, de la care i-a rămas și numele de Loggia (care desemna locul în care se întâlneau oamenii de vază ai orașului).

Heraklion - Loggia (2)
Constructorul ei a fost, în secolul XVII, Francesco Morosini, cel care a construit și Fântâna Leilor (cunoscută ca Fântâna Morosini), aflată în piața din apropierea Loggiei.

Heraklion - Loggia (1)
Pe perioada ocupației venețiene, clădirea a fost practic inima administrației și vieții sociale din Heraklion. Ulterior, turcii au transformat-o în Trezorerie, dar, la momentul când Creta și-a cucerit independența, Loggia ajunsese într-o stare avansată de degradare. Restaurarea ei a început în 1915, sub îndrumarea unui inginer venețian, trimis de guvernul italian la rugămintea expresă a cretanilor. Întrerupte de al doilea război mondial, lucrările au fost reluate după instaurarea păcii, iar după finalizare clădirea a devenit sediul Primăriei orașului.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.