Scrisori reale la Casa di Julietta, Verona

Povestea cu adevarat plina de iubire dintre Romeo si Julieta este retraita in acelasi loc de nenumarati indragostiti, care merg sa viziteze balconul indragostitei Julieta.

Casa di Julietta este, fara doar si poate, locul cel mai vizitat din frumosul oras Verona.

SONY DSC

casa julietei5

Casa, ce a apartinut familiei del Capello pentru multi ani, a fost construita in secolul al XIII-lea. Restaurarea ferestrelor, a usilor gotice cat si a balconului au fost finalizate in anul 1930. In curtea interioara, turistii pot vedea balconul Julietei, ce se presupune a fi acelasi balcon unde eroina tragediei il chema pe Romeo, cat si statuia de bronz a Julietei.
Contra unei taxe de 6 euro, turistii pot urca in balconul Julietei pentru a admira privelistea, dar pot vizita si interiorul casei, amenajat astazi ca un mic muzeu.

collage Julieta

Pentru ca tot vorbim de Julieta, cu siguranta ati urmarit filmul amercian ”Letters to Juliet” – Scrisoare catre Julieta. Iar povestea pe care o stiti din film nu este tocmai o poveste, e o realitate. Secretarele Julietei intradevar exista si raspund la scrisorile de dragoste pe care le primesc din intreaga lume. Se intalnesc sub numele de ”Club di Giuletta” si an de an decerneaza premii pentru cea mai buna scrisoare de dragoste.

Stau marturie multimile de indragostiti ce trec pe acolo, scrisorile de dragoste, cat si guma de mestecat lipita cu atentie pe pereti sub forma de inimioara, ori lacatele scrise cu numele iubitilor sau peretii scrijeliti.

casa julietei2

letter

Adresa: Via Cappello 23, Verona, Italy
Taxa de intrare: 6,00 €, redus 4,50 €
Deschis: Luni  1.30 pm-7.30 pm; Marti – Duminica 8.30 am-7.30 pm

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.