Supa de fasole alba, merluciu si tortellini cu ghimbir

Pentru cei care iubesc pastele in orice forma, umplute sau nu, in supe creme sau gatite ca atare, avem o reteta deloc complicata, asa ca v-o recomandam cu mare drag. In toata aceasta combinatie, merluciul rumenit se potriveste perfect gustului acrisor si aromatizat al umpluturii.

Se asorteaza perfect cu vinuri italiene, seci, proaspete sau cu vinuri romanesti, Sauvignon sau Chardonnay.

Ingrediente pentru 4 persoane:

Pentru supa: 500 g fasole alba, 1 ceapa, 1 morcov, 1 tulpina de telina, 40 g praz, 7-8 frunze de busuioc, 10 manunchiuri de patrunjel, 4 bucati de merluciu (cam 70 g fiecare), ulei extravirgin de masline, sare, piper proaspat macinat.

Pentru tortellini cu ghimbir: 250 g coca (proaspat facuta dupa reteta clasica), 50 g mascarpone foarte proaspata, 2 linguri de ghimbir ras, sare, piper proaspat macinat.

Incingeti trei linguri de ulei intr-o oala si caliti ceapa, morcovul, telina si prazul, curatate si taiate bucatele. Adaugati fasolea inmuiata in prealabil si acoperiti cu circa 2 l de apa. Fierbeti cam 2 ore si spre sfarsit potriviti cu sare. Pastrati doua polonice de supa limpede. Treceti totul prin sita dupa ce ati mai pus busuiocul si patrunjelul curatat de pe 6 fire. Mixati si, daca e prea densa compozitia, mai adaugati supa.

Amestecati ghimbirul cu mascarpone si potriviti cu sare si piper. Intindeti o foaie de coca subtire si taiati din ea 12 discuri, cam de 6 cm. Puneti in centrul fiecareia putina umplutura, indoiti-le, lipiti marginile presand bine cu degetul, apoi uniti cele doua capete.

pf---tortelli-au-boeuf-braise¦ue

Incingeti o tigaie cu putin ulei si rumeniti bucatile de merluciu pe ambele parti, la foc iute. Terminati pregatirea in cuptorul incins in prealabil la 200 grade C, circa 3 minute. Fierbeti tortellini in multa apa cu sare, incat sa ramana destul de tari. Turnati crema in patru castronele calde, adaugati bucatile de merluciu, cate trei tortelli cu ghimbir si adaugati cateva picaturi de ulei, putin piper si cateva frunze de patrunjel.

collage15

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.