Trei lucruri pe care să nu le faci în Florența

Nu mânca paste! Toscana este singurul loc din Italia unde am mâncat paste prost gătite, ceea ce reprezintă, s-o recunoaștem, o „performanță” greu de egalat. Poți încerca, în schimb, celebrul lampredotto, un sandviș cu burtă de vită sau, dacă ai norocul nostru să găsești o pizzerie cu patron napolitan, încearcă orice sortiment de pizza la tava: nu vei fi dezamăgit!

Ce sa nu faci la Florenta (1)

Nu te urca în autobuz! Dacă tot ce vrei să vezi din Florența sunt obiectivele turistice (și sunt destule, credeți-ne!) iar hotelul tău este aproape de unul dintre acestea, chiar nu ai nevoie de niciun mijloc de transport, întrucât poți ajunge ușor pe jos de la unul la altul. Mai mult decât atât, întrucât autobuzele au interzis pe o serie de străzi din centrul istoric, acestea fac ocoluri mari pentru a ajunge la destinație, ceea ce pentru tine va însemna timp irosit.

Ce sa nu faci la Florenta (3)

Nu sta la coadă! Cele mai mari cozi sunt cele de la Dom și Galleria_dell’Accademia, însă ambele poti fi evitate dacă îți faci rezervare din timp. Aici pentru Galeria dell”Academia și aici pentru Dom.

Domul din Florenta
Domul din Florenta

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.