Turcia, pe lista țărilor cu grad mare de risc

Marea Britanie, Turcia, Belgia, Franța, Germania, Rusia și Spania sunt considerate de ziariștii de la Express cele mai periculoase destinații ale momentului, în contextul ultimelor evenimente din aceste regiuni, fie că a fost vorba de atentate teroriste, atacuri ale unor indivizi cu grave probleme mentale sau, în cazul Turciei, tentativa de lovitură de stat.

Destinații periculoase  (5)Pentru a le veni în ajutor celor care, în urma știrilor alarmante despre planurile teroriștilor de a comite alte atentate, au mari dificultăți în a-și alege o destinație de vacanță cât mai sigură, ziariștii britanici au consultat specialiștii și au realizat o hartă a zonelor periculoase, încadrând țările, în funcție de riscurile existente, în patru mari categorii.

Destinații periculoase  (1)

Potrivit hărții, cele mai mari riscuri și le asumă cei care aleg drept destinații țări precum Marea Britanie, Turcia, Belgia, Franța, Germania, Rusia sau Spania, state cu risc ridicat de atentate. Sfaturile specialiștilor contrazic astfel mesajele liniștitoare ale agențiilor de turism din România, care susțin că Turcia rămâne o destinație sigură.

Pe locul doi se situează țări precum Austria, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Cipru, Danemarca, Grecia, Italia,
Macedonia, Olanda, Suedia și Ucraina – toate încadrate drept țări cu risc mediu de atentate.

Destinații periculoase  (4)

România, în schimb, face  parte, alături de Albania, Belarus, Bulgaria, Croația, Finlanda, Georgia, Irlanda, Luxemburg, Monaco,
Muntenegru, Norvegia, Portugalia, Serbia și Slovacia din categoria țărilor cu risc mediu spre scăzut.

Destinații periculoase  (3)

Cele mai sigure destinații, însă, sunt, potrivit specialiștilor în securitate consultați de Express, Andorra, Cehia, Estonia, Ungaria, Islanda, Letonia, Lichtenstein, Lituania, Malta, Republica Moldova, Polonia,
San Marino, Slovenia și Elveția, unde riscul producerii unor atentate este scăzut.

Destinații periculoase  (2)

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.