Vacanță în stil britanic: cu mâncarea de-acasă în bagaje

Românii nu sunt singurii care pleacă de acasă cu gențile burdușite de mâncare. Britanicii procedează la fel, susține publicația Daily Mail, citând un studiu pe această temă. Potrivit acestuia, mai mult de o treime dintre britanici admit că își iau mâncare de acasă când pleacă în vacanță peste hotare, de teamă că nu se vor putea obișnui cu preparatele cu specific local.

Chiar și cei care nu merg până într-acolo încât să plimbe ketchup-ul, oțetul sau fulgii de ciocolată în valize, recunosc că preferă să meargă și în vacanță în localuri care servesc preparate din bucătăria tradițională britanică. Spania, de pildă, și-a câștigat mulți turiști fideli din rândul britanicilor pentru că a înțeles acest lucru și le oferă acestora mâncarea cu care sunt obișnuiți de acasă.

Ce le place britanicilor (1)

Publicația menționează printre ingredientele pe care turiștii britanicii preferă să le aibă la ei și celebra Marmite, o pastă având la bază extractul de drojdie, cu gust și aromă inconfundabile și despre care înșiși producătorii săi spun: „Fie o iubești, fie o urăști!” („Love it or hate it!” ), întrucât cale de mijloc nu există.

Ce le place britanicilor (3)

Unul dintre specialiștii consultați de Daily Mail, Seren Evans-Charrington, susține că „Deși experiențele culinare reprezintă o mare parte din farmecul călătoriilor peste hotare, mulți britanici nu doresc să riște nimic din acest punct de vedere si preferă confortul lucrurilor cu care sunt obișnuiți, cu alte cuvinte își doresc să se simtă și când vizitează alte țări ca acasă. „ „Mai mult, adaugă acesta, în pură tradiție britanică, până și atunci când ne facem curaj să încercăm un preparat culinar nou, nu ne lăsăm până nu ne punem amprenta asupra lui, turnând acolo măcar câteva picături de ketchup ori de sos Worcestershire”.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.