O provocare pentru temerari de toate vârstele: Drumeție în Munții Baiului, la lumina făcliilor

Dacă vă plac drumețiile, poveștile și să vă faceți prieteni noi, iar spiritul de aventură vă dă târcoale, nu puteți rata provocarea lansată de Mountain Adventure Sinaia, de a participa pe 27 august la o drumeție la lumina făcliilor în Munții Baiului . 

“În cadrul drumeției veți avea ocazia să vedeți peisajele și apusul din Munții Baiului, să petreceți ora albastră la peste 1.700 m altitudine, să savurați o masă pe cinste din preparate ideale de servit pe munte, pregătită de oameni ai muntelui, să vă bucurați de un foc de tabără în compania cântecelor de munte și să vă măriți nivelul de adrenalină, dat de coborârea nocturnă la lumina lanternelor și a făcliilor!”, promit organizatorii acestei drumeții, la care sunt așteptați să participe zeci de temerari.

Noaptea-Făcliilor-în-Munții-Baiului

Conform organizatorilor, traseul nu este dificil, astfel ca oricine să îl poată parcurge, însă bocancii de munte și echipamentul specific sunt obligatorii. Drumeția va începe la ora 11.00, la Gara Sinaia, de unde drumeții vor pleca spre Cabana Piscul Câinelui, urmând apoi traseul Vârful Piscul Câinelui (1.659 m alt.); Vârful Piscul Câinelui – Vârful Drăgan (1.776 m alt.); Vârful Drăgan – Vârful Baiul Mare (1.895 m alt.); Vârful Baiul Mare – Culmea Zamora (1.400 m alt.), iar de aici la Stână, unde timp de circa trei ore se va servi aperitivul, participanții putându-se destinde la vederea apusului, iar mai apoi se va servi pastramă de berbecuț la grătar, în sunetul cântecelor din jurul focului de tabără. La orai 23:00 se va pleca de la Stână către Poiana Țapului cu lanterne și făclii, iar la Poiana Țapului, va avea loc îmbarcarea în mijlocul de transport pus la dispoziție de către organizatori, punctul final fiind Gara Sinaia.

Prețul excursiei este de 180 lei/adult și 140 lei/copil sub 14 ani, tarif care include ghidajul, transferul din Poiana Țapului la Sinaia, aperitivul și cina, băuturile și făcliile la lumina cărora se va coborî de pe munte. Detalii, inclusiv despre reducerile pentru înscrierile efectuate până pe 21 august, găsiți aici.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.