Ce nu-ți va arăta nicio agenție de turism când cumperi o excursie la Taj Mahal

Considerat un veritabil simbol al iubirii veșnice, Taj Mahal, mausoleul construit în sec XVII de împăratul indian Shah Jahan pentru soția sa Mumtaz Mahal, este una dintre destinațiile la care visează orice călător adevărat.

Inclus din 1983 pe lista obiectivelor din patrimoniul mondial UNESCO, mausoleul din Agra, India, este fără dubii unul dintre cele mai vizitate și faimoase monumente din lume, profilul lui maiestuos fiind recunoscut cu ușurință chiar și de cei care n-au avut încă ocazia să îl vadă cu ochii lor.

Taj Mahal (1)

Prețurile pentru o excursie în India nu sunt mici deloc, însă există destui călători care fac acest efort doar pentru a vedea celebrul monument. Capodoperă arhitecturală, fără doar și poate, Taj Mahalul nu este, însă, chiar așa cum îl vedeți în pozele din pliantele turistice, iar asta din simplul motiv că nicio agenție de turism n-ar dori să vedeți înainte de a cumpăra excursia o fotografie precum aceasta:

Taj Mahal (3)

Din același motiv, nimeni nu vă va preveni nici în privința faptului că înăuntru, în mausoleu, nu veți găsi nimic altceva în afara celor doua sicrie, cel al împărătesei, încrustat cu pietre prețioase, și cel al soțului acesteia, împăratul, construit 35 de ani mai târziu.

Taj Mahal - India

Chiar și așa, însă, frumusețea construcției face să pălească orice neajunsuri, susțin toți cei care au avut ocazia să viziteze monumentul, astfel încât, o dată în viață, tot trebuie să vă faceți timp pentru a-i păși pragul.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.