Amintiri din Epoca de Aur: Vederi de la mare, în loc de check-in pe Facebook

În plin sezon estival, căutăm în cutia cu amintirile turiștilor care acum câteva decenii nici nu visau să își petreacă vacanța peste hotare.  Pentru aceștia, litoralul românesc, cu toate atracțiile sale, de la celebrele suedeze venite să descopere frumusețile României și până la berea de import, țigările BT și sticlele de Pepsi, reprezenta singura destinație demnă de luat în calcul pe timpul verii.

O opțiune de care „oamenii muncii, de la orașe și sate” se grăbeau să profite în baza biletelor de odihnă de la sindicat. Cum Facebook-ul nu se invitase încă, „check-in”-ul se făcea trimițându-le celor rămași acasă nelipsitele vederi, care nu de puține ori ajungeau la destinație mult după ce expeditorii se întorseseră deja din vacanța care dura, în general, două săptămâni.

Vedere de la mare

Din fericire, unele dintre ele s-au păstrat prin sertare sau cutii de bomboane, iar astăzi ies la lumină oferindu-ne imaginea unor vremuri de mult apuse, încărcate de nostalgie pentru cei care le-au trăit și veritabile pagini de istorie pentru cei care au auzit de ele doar din poveștile părinților sau bunicilor.

Vederi litoral (1) Vederi litoral (16) Vederi litoral (15) Vederi litoral (14) Vederi litoral (13) Vederi litoral (12) Vederi litoral (11) Vederi litoral (10) Vederi litoral (9) Vederi litoral (8) Vederi litoral (7) Vederi litoral (6) Vederi litoral (5) Vederi litoral (4) Vederi litoral (3) Vederi litoral (2)

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.