Balanța bunicii și țapul cârciumarului au ajuns la muzeu

Unele dintre cele mai vechi instrumente dar și unități de măsură vor putea fi admirate la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova din Ploieşti, str. Toma Caragiu, nr.10. Joi, 11 august, de la ora 11.00, aici va avea loc vernisajul expoziţiei temporare „Metrologia şi agricultura”, organizată în colaborare cu Muzeul Agriculturii din Slobozia.

Expoziţia prezintă câteva dintre măsurile, instrumentele şi dispozitivele de care s-au folosit predecesorii noştri de-a lungul timpului, pentru a-şi măsura produsele, terenurile, lucrurile, munca.
Potrivit celor care s-au îngrijit de expoziție, balanța bunicii, compasul de teren, țapul cârciumarului și dubla precupeţului sunt doar câteva dintre instrumentele de măsurare cunoscute, pe care însă e posibil să nu le fi văzut niciodată de aproape.

Muzeul de Istorie Ploiesti

Pe toate le veți găsi în această expoziție ce vizează istoria măsurătorilor, o trecere în revistă a sistemului internațional de unități, istoria unităților de măsură (greutăți și lungimi) precum și etalarea unora dintre cele mai importante unități de măsură românești vechi.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.