Beraria Regala din Munchen

Daca ajungeti la Munchen, nu ratati ocazia de a vizita Beraria Regala, Hohbrahaus, una dintre cele mai mari si cunoscute din lume.
Berarie 7
Infiintat in secolul XVI de catre ducele Wilhelm al V-lea pentru a satisface „setea nestavilita a familiei sale”, localul a produs initial numai bere fara hamei, pentru ca dupa ce fiul acestuia a ajuns la putere sa inceapa si productia de bere din grau.
Berarie 2
Berea produsa aici a avut, insa, un atat de mare success, incat beraria a fost nevoita de mai multe ori sa se mute, de fiecare data intr-un spatiu mai generos decat cel anterior. Mai mult, din 1852, marca a fost declarata bun public, Bavaria insusindu-si dreptul de proprietate pentru Hofbrauhaus.
Berarie 5
In 1896, s-a constatat inca o data ca beraria era prea mica, astfel ca vechea cladire a fost demolata si a fost ridicata in locul sau o alta, proiectata de arhitectul Max Littmann in stil clasic bavarez.
Berarie 3
Distrusa partial in timpul celui de-al doilea razboi mondial, beraria a fost reconstruita in stilul original, fiind redeschisa in 1958 cu ocazia implinirii a 800 de ani de atestare documentara a orasului Munchen.
Berarie 4
Astazi, cea mai importanta atractie, pe langa celebra bautura din malt si hamei si muzica tipic bavareza, o reprezinta chelneritele imbracate in costume traditionale care servesc cate 10 halbe de bere dintr-o data. Fie si numai pentru atat si tot trebuie sa va faceti timp sa ajungeti la Hohbrahaus!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.