Harta turistica a Ploiestiului

Ploiestiul va avea in curand o harta turistica menita sa-i ajute pe vizitatorii orasului dar si pe locuitorii acestuia sa descopere locurile interesante si fragmente importante din istoria municipiului.
Iubesc Ploiestii 5
Grupul de initiativa “Iubesc Ploiestii” a castigat recent un grant – oferit de Fundatia Comunitara Prahova – pentru implementarea proiectului ”Redescopera Ploiestii”. Acesta vizeaza realizarea unei harti bilingve a orasului, ce va cuprinde toate obiectivele importante din zona.
Iubesc Ploiestii 4
In realizarea hartii, cei de la Iubesc Ploiestii vor colabora cu tanarul istoric Lucian Vasile, despre a carui activitate in vederea promovarii istoriei Ploiestiului Travelontop.ro a mai scris si in alte ocazii.
Iubesc Ploiestii - Lucian Vasile
Potrivit initiatorilor proiectului, au fost deja localizate 58 de obiective reprezentative pentru Ploiestiul de azi si de ieri, care se vor regasi cu siguranta pe aceasta harta turistica a urbei lui Nenea Iancu.
Iubesc Ploiestii 1
Grupul de initiativa Iubesc Ploiestii, alcatuit din Alexandra Anton si Corneliu Moraru, a lansat anul trecut si o serie de suveniruri (de la sacose si fete de perna, pana la tricouri de mai multe culori) cu marca “O intorc ca la Ploiesti”.
Iubesc Ploiestii 3
Tot anul trecut, grupul a fost premiat de WYL TV pentru cel mai bun proiect de voluntariat implicat in viata comunitatii.

Comments

comments

4 comments

  1. Am iubit și iubesc mult Ploieștiul.
    Am învățat la Liceul Comercial de Băieți ”Spiru Haret” din Ploieșți, care, din păcate, a dispărut fizic în anul 1948, dar și din istoria Ploieștiului, lăsând în urma sa Palatul Școlilor Comerciale, operă a profesorului- arhitect Toma T Socolescu, cu frumoasa lui fațadă, mutilată de contemporanii noștri.
    Am revenit în Ploiești in anul 1958, ca inginer constructor și, vreo 15 ani, am pus umărul la modernizarea lui, ” colaborând” cu trei primari.
    Ca pensionar, în mod voluntar, am încercat să-l scot din uitarea nedreaptă pe marele ploieștean TOMA T SOCOLESCU, În mare parte am reușit, dar mai sunt încă instituții care îi ascund imaginea. Vă rog să mă contactați pentru a vă sprijini la realizarea proiectelor dvs.

  2. Felicit realizatorii hărții turistice ” Redescoperă Ploieștii”.Pot fi comparați cu pomii tineri ai unei livezii numită ”Iubesc Ploieștii”. Ea a înflorit anul trecut și, în acest an, a început să rodească. Sper să gust și alte roade ale acestei plantații tinere din ineriorul perimetrului Ploieștiului..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.