Berlinul, destinație obligatorie pentru iubitorii atletismului

Atleta anului în România participă la  ISTAF Indoor, de pe Mercedes-Benz-Arena

Pe malul Spree-ului, în apropiere de Oberbaumbrücke, la doar o aruncătură de băț de fostul Zid al Berlinului – acum muzeu în aer liber, sub numele de East Side Gallery, tronează  Mercedes-Benz-Arena  (fosta O2 Arena), impunătoarea arenă – sală de spectacole, concerte, evenimente sportive și culturale, „casă” a echipelor de baschet Alba Berlin  și de hochei Eisbären Berlin.

Cu o capacitate de 17 mii de spectatori, arena este unul dintre locurile de interes maxim pe calendarul celor mai importante evenimente ale anului la Berlin. Anul acesta, de pildă, va găzdui concerte  susținute de Depeche Mode, A-ha,  Lady Gaga, Andre Rieu, și mulți alții, dar și evenimente sportive de renume, ca Night of the Jumps, Campionatul Ligii de Darts, și firește, meciurile echipelor Alba și Eisbären Berlin. Iar în data de 26 ianuarie Mercedes- Benz-Arena se transformă în sală de atletism: o nouă ediție ISTAF Indoor  va avea loc sub cupola de lângă Ostbahnhof.

ISTAF  este un eveniment sportiv cu tradiție la Berlin și foarte cunoscut la nivel mondial: în fiecare vară are loc marea competiție în aer liber pe Olympiastadion (următoarea este programată pentru 2 septembrie 2018), iar în luna februarie se desfășoară competiția de hală, ISTAF Indoor, în incinta Mercedes-Benz-Arena. Disciplinele cuprinse în concurs la ISTAF Indoor sunt la bărbați aruncarea discului, săritura cu prăjina, alergare 60 m și 60 m garduri, iar la femei săritura în lungime, alergare 60 m și 60 m garduri. Sportivii participanți se declară de fiecare dată entuziasmați de atmosfera  de la ISTAF, apreciind faptul că prezentarea atleților se face printr-un culoar de artificii, tot concursul se desfășoară  pe muzică, iar publicul este foarte dinamic, susținându-i și încurajându-i activ pe sportivi la fiecare probă.

La săritura în lungime va intra în concurs și Alina Rotaru, „atleta anului” în România, după cum a fost  desemnată joi, 18 ianuarie a.c., în cadrul Galei Atletismului de la București. Recunoașterea vine după ce în august 2017 sportiva legitimată la CSM București a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial Universitar de la Taipei. Alina este multiplă campioană națională la juniori și seniori și, la numai 24 de ani, a reprezentat țara noastră în zeci de concursuri internaționale, printre care și la Campionatul Mondial de la Londra din vara anului trecut, unde s-a calificat  în finală, asigurându-și astfel un loc între cele mai bune săritoare în lungime din lume. În vara lui 2018 Alina va reprezenta România și la Campionatele Europene de Atletism de la Berlin.

Până atunci haideți să o susținem  pe Alina Rotaru la ISTAF Indoor 2018! Cine se află în această perioadă în capitala Germaniei mai are timp să își procure biletul pentru o competiție de atletism pe cinste, la Mercedes-Benz- Arena, vineri, 26 ianuarie a.c., începând cu ora 17.

Despre Alina Rotaru puteți afla mai multe din interviul acordat în toamna anului trecut Cătălinei Ene Onea pentru revista Conștiința, interviu pe care îl puteți citi aici. 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.