Biblioteca Manastirii Strahov

Considerata una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, cea a Manastirii Strahov din Praga reprezinta o destinatie obligatorie nu doar pentru bibliofili, dar si pentru toti iubitorii de frumos.
DSC07741
Magnifica biblioteca, inaltata acum opt secole, este gazduita in sali spatioase, ale caror bolti sunt decorate cu impresionante fresce baroce.
DSC07648
Biblioteca contine mai mult de 130.000 de volume, inclusiv 2.500 de carti publicate inainte de anul 1500, alaturi de 3.000 de manuscrise.
???????????????????????????????
Sala de Filosofie, cu inaltimea pe doua nivele, dateaza din 1780, iar tavanul, pictat de Franz Maulbertsch, este decorat cu o compozitie incantatoare, intitulata Dezvoltarea spirituala a omenirii.
DSC07649
O puteti admira de altfel in toata splendoarea din fata calculatorului, gratie unei fotografii panoramice avandu-l drept autor pe Jeffrey Martin.
DSC07663
Sala de Teologie nu este nici ea cu nimic mai prejos. Construita in 1679 de catre Giovanni Orsi, aceasta are un tavan boltit in stucaturi baroce si peretii captusiti cu rafturi cioplite, pe care sunt stivuite volume si manuscrise pretioase.
DSC07693
Holul dintre cele doua sali gazduieste de asemenea o multime de exponate interesante, indeosebi pentru blibliofili.
DSC07662
La plecare, din magazinul muzeului va puteti cumpara drept suvenir un semn de carte cu biblioteca sau chiar o umbrela personalizata.
DSC07703

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.