Ce ascunde Ermitajul?

Gazduit de Palatul de iarna din Sankt-Petersburg, Ermitajul este unul dintre cele mai mari si impresionante muzee din lume, colectiile sale de pictura rivalizand cu cele de la Luvru sau Prado.
Ermitaj 2
In patrimoniul muzeului situat pe malul Nevei figureaza de altfel 2,7 milioane de piese dintre care doar aproximativ 60 de mii sunt expuse. Chiar si asa, pentru a le admira cum se cuvine pe toate, un vizitator ar avea nevoie probabil de cel putin cateva saptamani pentru a strabate sutele de incaperi si a descoperi minunatiile pe care acestea le gaduiesc si de pastrarea carora se ocupa nu mai putin de 2500 de angajati.
Ermitaj interior
Printre cele mai importante exponate de la Ermitaj se numara un cerb de aur din secolul 7 i. Ch., apartinand civilatiei scitilor dar si sute de artefacte de pe vremea lui Petru cel Mare. De asemenea nu trebuie ratata imensa cupa din secolul al 19-lea numita Kolyvan, ce cantareste 19 tone si care este supranumita ‘Tarina Vazelor’.
Hermitage - Tarina vazelor
De o popularitate deosebita in randul turistilor se numara si exponatele din colectia de arta impresionista unde pot fi admirate opere ale unor artisti precum Monet sau Renoir, in vreme ce din galeriile dedicate Antichitatii ies in evidenta lucrarie remarcabile precum o statuie a Afroditei din Grecia secolului al 2-lea si o nestemata gravata din perioada elenistica ce poarta numele de Medalionul Gonzaga.
Hermitage - Medalionul Gonzaga
Colectia de picturi contine opere semnate de artisti precum Rubens, Van Dyck, Rembrandt, Carravagio, Leonardo da Vinci si Raphael, dar si 31 de picturi ale lui Pablo Picasso.
Ermitaj 5
Lunea, muzeul este inchis, iar in prima zi de joi din fiecare luna intrarea este gratuita pentru toata lumea. In rest, biletul costa pentru straini 400 de ruble, iar pentru vizitatorii rusi – 300. Copiii si studentii, indiferent de nationalitate, au intrarea libera.
Ermitaj 3

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.