Central Park, New York

Central Park este cu siguranta una dintre principalele atractii ale New York-ului, atat pentru oaspetii sai ocazionali, dar mai ales pentru locuitorii acestuia, care gasesc aici o oaza de liniste greu de egalat ca frumusete.
Central Park foliage photo-walk, Nov 2009 - 10
Parcul are 341 de hectare si aici se gasesc mai multe lacuri, teatre, patinoare, fantani, terenuri de tenis, terenuri de baschet si locuri de joaca pentru copii. Tot aici se gasesc si Central Park Zoo si Metropolitan Museum of Art.
Parc 3
Gradina zoologica din Central Park gazduieste ursi polari si leoparzi albi, dar si panda rosii sau pinguini. In apropierea ei, la Tisch Children’s Zoo, copiii pot vedea si atinge animale domestice.
Parc urs polar
Cel mai important monument din Central Park este Acul Cleopatrei, un obelisc egiptean authentic. Inalt de 20 de metri, monumentul a fost prima data ridicat la Heliopolis si mai tarziu mutat in Alexandria. La jumatatea secolului al 19-lea a fost donat Statelor Unite de catre Egipt.
??????????????????
Obeliscul se gaseste langa Muzeul Metropolitan de Arta, unul dintre cele mai importante muzee, cu o colectie enorma de arta din intreaga lume ce acopera perioada din preistorie pana in zilele noastre.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.