Muzeul National de Ceramica, Valencia

Fiecare palat are povestea sa, istoria sa si chiar secretele sale. Elegantul palat al marchizului de Don Aguas din Valencia, gazduieste de multa vreme, Muzeul National de Ceramica Gonzalez Marti.

palacio

In 1941, palatul a fost declarat monument istoric-artistic, iar in februarie 1947, Manuel Gonzales Marti si sotia sa au donat statului o importanta colectie de ceramica, adunata peste ani cu multa pasiune. Palatul a fost cumparat apoi in 1949, de Ministerul Educatiei, iar din anul 1954 portile muzeului au fost deschise si vizitatorilor.

collageV2

Pe parcursul anilor, palatul a suferit o serie de extinderi, restaurari, renovari, reabilitari. Aspectul impunator este dat in special de intrare, o exceptionala lucrare in alabastru, o alegorie a apei, simbolizand cele doua rauri: Turia si Jucar.

collageV

Vizita in interiorul muzeului dezvaluie colectii de ceramica ale mesterilor faiantari din Spania, cu precadere din Valencia, dar si colectii din alte tari. Intr-una din sali este evocata ambianta unei bucatarii traditionale valenciene. Se gasesc si cateva piese de ceramica lucrate de Picasso si daruite muzeului, dar si cateva tablouri ale pictorului impresionist valencian Ignacio Pinazo Camarlench.

collageV3

Muzeul este deschis de marti pana sambata, intre orele 10.00-14.00, 16.00-20.00, iar duminica intre orele 10.00-14.00

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.