Cinci preparate culinare pe care trebuie să le încerci la Paris

Pentru a fi completă, orice călătorie în altă țară trebuie să conțină și degustarea preparatelor tradiționale. Iată de ce, dacă ajungeți la Paris, trebuie să încercați următoarele cinci produse tipice intrate în istoria rețetelor culinare grație bucătarilor și patiserilor francezi.

Croissant-ul, celebrul corn în formă de semilună, este preferatul parizienilor pentru micul dejun, existând în nenumărate variante, adaptate fiecărui gust, de la cele cu mult unt sau mai sărate, la cele cu ciocolată ori vanilie.

Brânza „împuțită”, recunoscută pentru gustul pronunțat, apreciat enorm de cunoscători, dar și pentru mirosul care „îți mută nările”, este una dintre mândriile francezilor. Există, de altfel, aproape 500 de tipuri de brânză în Franța, iar cele mai bune sunt protejate prin lege pentru a împiedica furtul rețetei.

Baguette, alt simbol al Franței, poate diferi în lungime, lățime și greutate în funcție de brutar și de regiune. Pe vremuri, spun cei de la Lonely Planet, baghetele pariziene puteau ajunge și la doi metri lungime.

Noi le spunem clătite, ei le spun crepes și, în vreme ce noi le umplem cu dulceață de vișine, francezii folosesc ca umplutură aproape orice, de la brânză, șuncă, ouă, spanac și carne ori preparate din carne, până la nutella, zahar, frișcă, fructe sau nuci.

Am lăsat la urmă altă delicatesă mult apreciată de francezi, dar mai puțin populară în rândul oaspeților acestora. Este vorba, ați ghicit, despre melci, pe care înainte de a-i găti francezii îi lasă să flămânzească două săptămâni, pentru a elimina toată murdăria din intestine, care ar strica gustul preparatului final.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.