Ciucaș X3, ultramaratonul ultraalergătorilor ultrapasionați

Explozie de energie weekendul trecut la Cheia, la ediția 2016 a evenimentului Ciucaș X3. Aproape 1400 (o mie patru sute!!) de participanți activi la cele trei curse – semimaraton, maraton și ultramaraton – care putem spune că au fost, ca evangheliștii, patru, ținând cont că și copiii au avut parte de o surpriză special pregătită pentru ei.

Distanțe care mi se par lungi chiar și atunci când mă pregătesc să plec cu mașina au fost în weekend parcurse în ritm alert, cu piciorul, prin câteva masive muntoase. Fără să mă număr printre concurenți, am alergat și eu sâmbătă dimineață. De la vilă, până la Start, să nu pierd plecarea ultramaratoniștilor. Deși era puțin trecut de 5:30, era petrecere mare. Câțiva băieți și o fată făceau minuni cu tobele (Bălașa Percussion), muzica răsuna din difuzoare, iar alergătorii își trăiau din plin emoțiile și dansau pe loc până în momentul în care s-a dat adevăratul Start! Ora 6 dimineața. Ei aveau în față 105 km de alergat peste munți și văi, iar noi, cei care am rămas pe loc, ne pregăteam pentru primirea alergătorilor de maraton și semimaraton.

ciucas-x3-7

Valuri de concurenți vin să-și ridice kiturile pentru startul de la ora 10. Cursă contra cronometru și pentru voluntari, și pentru alergători, însă fără nervi și fără stress( cum se întâmplă de obicei când se adună așa mare de oameni). Am văzut ce-am și fotografiat: oameni veseli care se bucură ca niște copii de ceea ce găsesc în kituri. Aveau și de ce, ele fiind gândite pentru a fi practice și de calitate, confirmând că organizatorii știu nevoile alergătorilor, indiferent că aceștia parcurg traseul de 21 de km (semimaraton), cel de 42 ori ultramaratonul, de 105 km.

 

Cursele, indiferent de distanță, nu sunt de joacă. Chiar dacă vorbim lejer și relaxat despre ce s-a întâmplat la evenimentul din weekend și scoatem în evidență ce ne-a încântat mai tare (pe unii kiturile, pe unii mâncarea, pe alții berea), ceea ce se întâmplă la Cheia, la Ciucaș X3, este un eveniment pe care orice alergător de elită și-l va dori în palmares.

ciucas-x3-5

Organizarea n-a lăsat de dorit decât să te-ntorci și la anul. Iar la anul cred că va fi întrecere și pentru cei care se înscriu ca alergători, dar și ca voluntari, Ciucas X3 fiind experiența pe care nici nu știai că o meriți. Abia trăind-o, îți dai seama ce-ți lipsea. „Don’t follow your dreams. Chase them!”

ciucas-x3-jr

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.