Calatorie de-a lungul Rinului

42745423

Nimic nu va poate detasa mai mult de viata cotidiana, decat sa navigati pe langa castele de poveste, deasupra unor vai adanci, cu paduri inverzite si sate medievale. Fluviul Rin, care poarta cu sine spiritual romantismului german, a fost o sursa de inspiratie pentru nenumarate basme, fabule, poezii si tablouri, iar nimfele lui mitice cat si aurul lor magic au stat la baza ciclului lyric, Inelul Nibelungilor.

 

Croazierele de la Mainz pana la Koblenz, au fost dintotdeauna preferatele calatorilor, incepand din secolul XIX. Portiunea care incepe de la Bingen, la vest de Mainz, si se termina la Koblenz traverseaza un defileu adanc si ingust, unde puteti vedea mai multe castele decat pe malurile oricarui alt fluviu al lumii.

Toate acestea spun povesti ale printilor, regilor si baronilor medievali, nerabdatori sa-si consolideze pozitia de putere, care isi sporeau avutia prin impunerea unor taxe la traversarea fluviului. Dincolo e aceste fortarete, pe varf de stanca, se afla sate cu case de lemn, precum Bacharach, care isi datoreaza existent faimosilor struguri Riesling, din podgoriile adapostite de pantele abrupte ale dealurilor.

Bacharach Germany 1277792947(www

Incercati specialitatile locale: vanat proaspat, carne de vital si branzeturi, insotite bineinteles de vin.

 

Perioada optima: din aprilie pana in octombrie

Durata calatoriei: Excursia dureaza 7 ore dus, insa multi calatori prefera sa schimbe vaporasele pentru a face si alte plimbari, parcurgand astfel doar o parte a traseului.

De stiut: La Mainz, asigurati-va un abonament, avand posibilitatea astfel sa schimbati barcile pe parcursul intregii zile, sa coborati cand doriti si sa popositi cat vreti. Cumparati un ghid pentru istoria, localizarea si orele de vizitare ale punctelor de interes, deoarece nu toate castele pot fi vizitate.

Informatii utile: Pentru ca majoritatea vapoarelor au scaune incomode pe punte, asigurati-va ca aveti o perna la dumneavoastra.

In lunile august si septembrie, in unele sambete, in aproape fiecare sat de pe Rin exista propriul festival al vinului. Cele mai multe vinuri se vand doar aici si nu in afara regiunii.

ATRACTII

  • Faceti un popas la Rudesheim, unde se afla cel mai vechi castel de pe fluviu, care dateaza din secolul IX. Aveti ocazia sa va delectati privirea si nu numai, cu o multime de vinuri, regasite pe nenumaratele taverne.
  • Vizitati castelul Pfalz, aflat pe o insula in mijlocul fluviului, langa Kaub.
  • Imbinati istoria cu luxul si petreceti o noapte la castelul Schonburg, din orasul fortificat Oberwesel.
  • Cautati Stanca Lorelei, o stanca abrupta situata in cel mai ingust punct al fluviului, unde, potrivit legendei, o sirena ii ademenea cu cantecul ei pe marinarii care isi pierdeau apoi mintile.
  • Nu ratati festivalul „Rinul in flacari”, desfasurat in St. Goar si in alte localitati, in lunile iulie si august, sarbatorind fluviul cu focuri extravagante de artificii.
  • Vizitati si castelele Katz (pisica) si Mouse (soarecele), aflate pe malul drept al Rinului, de cealalta parte a castelului Rheinfels, partial in ruine.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.