Litoralul romanesc, in pregatiri pentru minivacantele de 1 Mai si Paste

1365495619-Taxa pentru promovarea statiunii Mamaia

„Niciuna dintre statiuni nu este 100% pregatita. Din loc in loc, portiuni dintre hoteluri, cele de spatiu public, trotuare si zone verzi sunt neamenajate. Sunt si unele hoteluri care arata rau si a caror imagine o afecteaza si pe cea a hotelurilor care arata bine”, a declarat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, prezenta pe litoral la un forum balnear.

Ea a afirmat ca cel mai bine arata Mamaia, iar la polul opus sunt statiunile Olimp, Neptun, Saturn si cele din vecinatatea Mangaliei.

„In unele statiuni circa 10% din hoteluri nu sunt amenajate, in altele 20%… Niciodata, insa, de 1 Mai nu au fost toate hotelurile pline, deci nu va fi afectat fluxul de turisti”, a spus ministrul.

Grapini considera ca preturile pe litoral in perioada 1 Mai – Paste sunt mici si accesibile turistilor.

„Din pacate, nu tot litoralul este pregatit pentru 1 Mai. Vrem sa vedem cum sa constrangem proprietarii de hoteluri, fara sa încalcam insa dreptul la proprietatea privata, sa nu strice imaginea vecinilor care au investit”, a adaugat Grapini.

Peste 40.000 de turisti sunt asteptati sa petreaca pe litoral minivacanta de 1 Mai si Paste, preturile la cazare fiind cuprinse între 45 de lei de persoana pentru o noapte la un hotel de două stele şi 220 de lei de persoana la un hotel de cinci stele din Mamaia.

Patronatele hoteliere si agentiile de turism au pregatit oferte speciale, specifice fiecarui eveniment, dar si pachete comune, care sa includa intreaga perioada 30 aprilie – 7 mai.

 

Sursa: Mediafax

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.