Cutremur în turism! Peste 1300 de agenții au rămas fără licență. 25 sunt din Ploiesti

Șoc în turismul autohton! Peste 1300 de agenții de turism au rămas fără licențe după ce nu au putut prezenta Autorității Naționale de Turism garanții că le pot restitui banii turiștilor în cazul insolvabilităţii sau al falimentului.

ANT a publicat o listă cu 1384 de agenții care si-au pierdut licenta de turism din cauză că nu au putut prezenta polița de asigurare în cazul insolvenței sau falimentului pe care orice agenție este obligată să o aibă și să o afișeze public. Unele dintre agenții au preferat să ceară chiar ele retragerea licenței, iar altele au rămas fără ea din cauza altor încălcări ale legislației in vigoare.

agentii-fara-licenta

Printre agentiile ramase fără licență figurează și o serie de agenții din Ploiești, numele cel mai cunoscut fiind al agenției Oniro. Alături de aceasta, pe lista agențiilor ploieștene care nu mai pot funcționa figurează Tourism Acces, Cantravel, Hemera Travel, Week Travel, Alfa Travel, Travel Green, Rina Tours & Travels, Sara Reisen, Itinera Nova, Heaven Val Travel, Smash Travel, Sejur Mixt Omnia, Revo Tours, Voyage Tour, Bamboo Travel, Seytour, Dor Travel, Soleil, Ideal Voyage, Cucling Experience, Altours, Genius Travel, Perfect Tour, Seta Travel, Mareea.

Potrivit bloggerului Razvan Pascu, decizia ANT este „o decizie istorică, fără precendent pe piața de turism românească. Este trist pentru angajații acestor agenții de turism, mai ales pentru acei angajați care fac turism din pasiune și care se zbat mereu să le ofere clienților cele mai bune variante de concediu, dar ei sunt acum doar victime colaterale ale lăcomiei patronilor. (…) Realitatea ultimilor ani ne-a arătat că ceea ce se întâmpla pe piața de turism românească era nu numai o anomalie, ci pur și simplu o haiducie. Clienții s-au săturat de oameni incorecți sau nepricepuți și de agenții de turism neprofesioniste și sigur ar prefera să fie mai putine agenții, dar care să ofere servicii de mai bună calitate și mereu sigure.”

Detalii despre decizia ANT găsiți aici, iar lista completă a agențiilor radiate aici.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.