Descoperă cramele Moldovei cu festivalul „La Vie”!

Muzica și vinul sunt principalele ingrediente ale primei ediții a festivalului „La Vie” care va avea loc pe 3 septembrie la Casa Gramma din localitatea ieșeană Bârnova.

Dezvoltată de un grup de tineri și asociația „Mai Bine”, ediția pilot a festivalului „La Vie” le promite participanților numeroase surprize, de la ateliere dedicate vinului și degustările aferente, experiențe culinare remarcabile și instalații artistice, până la cele șapte recitaluri live susținute de tot atâte trupe invitate la eveniment. Printre ele – Anamaria Maranda & Easy Jazz Band, Viorica Pintilie Trio, Silent Strike & Dan Bas, dar și formația Timpuri Noi. Programul complet al recitalurilor, care vor începe la ora 14.00 și vor dura până după miezul nopții îl găsiți aici.

Festival La Vie (1)

Potrivit organizatorilor, „festivalul a pornit de la ideea punerii în valoare a potențialului vitivinicol al zonei Moldovei și de a oferi o alternativă culturală sănătoasă de petrecere a timpului liber la început de toamnă”. Inițiatorii proiectului și-au propus ca edițiile viitoare să pună în valoare alte locații vinicole din zona Moldovei, iar festivalul să se prelungească pe o perioadă de 3 zile.

Revenind la ediția de anul acesta, prețul biletului de acces este de 20 de lei, dacă este cumpărat în prealabil (se găsesc bilete în rețeaua librăriilor Cărturești), și 35 de lei, dacă este cumpărat la fața locului în ziua festivalului. Cei care vor să susțină unul dintre cele două proiecte propuse de organizatorii evenimentului (Casa Share și Legumești pot cumpăra bilete la prețul de 40 de lei, jumătate din sumă reprezentând taxa de acces la festival, iar diferența – donația către proiectul ales.

Cei interesați vor putea participa, plătind 30 de lei, la un tur ghidat al cramei Gramma, în compania gazdei Marian Olteanu, sau la workshopul „Inițiere în arta degustării vinului susținut de Yvona Mardare, somelier, la care taxa de participare este de 45 de lei.

Yvona Mardare - somelier

Pentru cei care vor să vină fără mașină la festival, organizatorii pun la dispoziție microbuze din și spre Piața Unirii din Iași, din 30 în 30 de minute, între orele 13.00 și 3.00, prețul unei călătorii fiind de doi lei. Participanții sunt încurajați de asemenea să vină cu bicicleta la eveniment, gazdele promițându-le trasee de bicicletă, parcare dedicată și chiar cadouri pentru cei care vin la festival pe două roți.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.