Excursii de o zi, din Dublin (III)

Domeniul Powerscourt 

Pentru a ajunge la Powerscourt Estate puteti inchiria o masina sau puteti lua autobuzul 45, din St. Stephen’s Green East si mergeti pana la Enniskerry. Dupa un drum de o ora, la numai 20 km sud de Dublin, la poalele muntilor Wicklow,  se afla mosia si gradinile Powerscourt.

Powerscourt 41

Construit intr-o zona de poveste, la poalele muntilor Wicklow si cu vedere spre Sugar Loaf – inaltul pisc reprezentativ al Irlandei – conacul de la Powerscourt este inconjurat de campuri de golf de lux si de o gradina care te indeamna sa ramai. Devastat de un incendiu in 1974, a fost restaurat ulterior, turistii putand vedea astazi doar Sala Balului si incaperile cu vedere la gradina.

collage4

Din interiorul casei, peisajul are continuitate, se termina cu o vale, iar orizontul il inchid cele doua dealuri verzi. Totul este de fapt o combinatie fericita de grija, impletita cu salbaticia acestei gradini. Domeniul vicontilor Powerscourt arunca asupra tuturor o vraja nemaivazuta, din care nu-ti doresti sa te mai trezesti.

Powerscourt-Waterfall

De-a lungul raului Dargle, la o distanta de aproximativ 5 kilometri, descoperiti cascada Powerscourt, cea mai mare cascadă din Irlanda (121m).

Celebra autoare irlandeza Cecelia Ahern va ofera acum sansa de a castiga un sejur pentru doua persoane la domeniul Powerscourt, locatia viitorului film „Where Rainbows End”. Tot ce trebuie sa faceti este sa va spuneti aici povestile de suflet ori cele care v-au influentat in viata!

 

Excursii de o zi, din Dublin (I)

Excursii de o zi, din Dublin (II)

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.