Arbez, hotelul de pe graniță. Poziția – inedită, serviciile…

Situat fix pe granița dintre Elveția și Franța, hotelul Arbez din localitatea La Cure este vizitat de numeroși turiști. Cei care își fac, însă, curaj să rămână peste noapte aici pentru a se putea lăuda că au dormit cu capul într-o țară și cu picioarele în alta, nu au cuvinte de laudă despre condiții și servicii.

În anul 1862, autorităţile din Franţa şi Elveţia au decis să schimbe poziţia graniţei dintre cele două ţări, care, în urma negocierilor, urma să treacă prin mijlocul localităţii La Cure. Un om de afaceri local a decis că aceasta este şansa perfectă de a-şi deschide câte o afacere atât în Franţa, cât şi în Elveţia. Astfel, el a construit o locuinţă chiar pe locul unde urma să treacă noua graniţă. Pe partea franceză, el a decis să deschidă un bar, iar în Elveţia, un magazin.

Hotelul de pe granita (4)

În 1921, locuinţa a fost cumpărată de omul de afaceri Jules Joseph Arbez şi transformată în hotel, în timpul celui de–al doilea război mondial etajul acestuia fiind deseori folosit de cei vânați de ocupanții germani pentru a trece granița în Elveția.

Hotelul de pe granita (1)

Hotelul a rămas și astăzi o afacere de familie şi atrage în fiecare an un număr important de turişti, datorită poziţionării sale inedite. Practic, fiecare cameră a hotelului este împărțită în două de granița franco-elvețiană, fiind posibil să dormi cu capul pe pernă într-o țară, iar cu picioarele în cealaltă. Pe același principiu, în restaurant puteți servi specialități culinare din ambele țări.

Hotelul de pe granita (6)

Atenție, însă! Dacă, atrași de povestea inedită a hotelului, vă gândiți să rămâneți măcar o noapte aici, trebuie să știți că șansele de a avea parte de un somn liniștit sunt, după cum spun clienții acestuia, nule. Situat la intersecția a două străzi zgomotoase, Arbez nu e nici pe departe un loc potrivit pentru turiștii pretențioși, atestă recenziile de pe TripAdvisor. Potrivit acestora, personalul nu este nici el la înălțime, atitudinea acestuia impresionând la modul neplăcut, internetul nu funcționează niciodată cum trebuie, iar camerele, ca și meniul, „amintesc deranjant de mult de al doilea război mondial.”

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.