La capatul lumii, pe urmele lui Jules Verne


Magica-Lodge-in-Chile-01

Desi nu cunosc preferintele voastre, imi place sa cred ca, toti dorim sa ne petrecem concediile in locuri de vis si sa ne relaxam in locuri magice. Sa te trezesti chiar intr-un hotel fermecat? Da, e aproape real cand alegi sa-ti petreci cateva zile la Montana Magica din Chile.

Aflat in mijlocul unei rezervatii naturale, mai exact in rezervatia Huilo Huilo din Chile, hotelul este renumit datorita formei sale unice, de vulcan… cu apa. Este acoperit de piatra, iar peretii interiori sunt izolati complet impotriva umezelii. Apa tasneste prin varful cladirii, iar apoi se scurge pe peretii de piatra. De-a lungul timpului, datorita apei pe care o arunca in mod frecvent cat si a ploilor, pe pereti s-au format mici straturi de pamant din care a iesit verdeata. Intregul hotel, acum acoperit intr-un mod fantastic de un strat de muschi si alte plante, ofera aspectul locuintei unui… hobbit

Magica-Lodge-in-Chile-05 Magica-Lodge-in-Chile-04

Este in mod clar una dintre cladirile cele mai curioase pe care oamenii ar vrea sa le vada. Nu doar pentru ca este atat de plin de vegetatie, dar cascada de apa ce se scurge pe zidurile cladirii, ofera o altfel de experienta oaspetilor.

Hotelul de 4 stele, construit aproape in intregime din lemn si piatra locala, are noua camere dotate cu facilitati moderne, ferestre mari cu vedere spre padure, iar fiecare camera este numita dupa diferite specii locale de pasari.

Magica-Lodge-in-Chile-06 Magica-Lodge-in-Chile-08

Accesul pe dinauntru se face pe scara spiralata ce urca pana aproape de varf, iar din exterior se poate intra numai pe podul din lemn, suspendat. Hotelul mai are si un bar bine aprovizionat, un centru spa, ba chiar si un teren de minigolf, iar in plus, ofera posibilitatea turistilor de a participa la excursiile in rezervatie.

Costul unei camere porneste de la 200 de euro pe noapte. Cam scump? Poate ca da, dar ganditi-va ca va aflati intr-un hotel cu atat de multe facilitati, pe aceste pustii pamanturi ale Patagoniei.

Magica-Lodge-in-Chile-18 Magica-Lodge-in-Chile-10

Daca deja ati inceput sa va ganditi la vacante, luati in calcul si o calatorie intr-unul din indepartatele tinuturi ale lumii, Patagonia, atat de bine cunoscuta de iubitorii romanelor lui Jules Verne. Cu siguranta veti trai experiente memorabile, veti strabate locuri incitante si veti fi incantati de peisajele contrastante, de la orasele aglomerate la sabaticul pampas.

Magica-Lodge-in-Chile-13

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.