London Eye

Chiar daca se numara printre cele mai recente aparitii din peisajul orasului, London Eye a devenit in scurt timp unul dintre cele mai populare obiective turistice, mii de persoane profitand zilnic de ocazia de a admira imprejurimile din aceasta roata gigantica.
Londra 5
Structura cu o inaltime de 135 de metri a fost proiectata de sotii Julia Barfield si David Marks pentru un concurs pe tema noului mileniu. Niciunul dintre proiectele participante a fost declarat castigator, dar cuplul de arhitecti nu s-a dat batut si in cele din urma acestia au reusit sa obtina sustinere de la British Airways, care a finantat realizarea rotii.
Londra 3
Pentru realizarea ei s-au folosit 1700 de tone de otel si peste 3000 de tone de beton, iar in capsulele sale cu un aer futurist pot incapea pana la 25 de persoane. Cercul rotii are un diametru de 122 de metri si exista 80 de spite care il unesc de axul central.
Londra 4
O tura completa dureaza aproximativ 30 de minute, timp in care vizitatorii au parte o priveliste de 360 de grade a intregii capitale britanice. Multe dintre obiectivele turistice celebre din Londra sunt perfect vizibile, inclusiv Palatul Buckingham, Catedrala St Paul si Casele Parlamentului. In zilele senine se poate vedea pana la 40 de kilometri distanta.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.