Vis de vacanta: Moscova (I)

Moscova 2 045

Nicaieri in Rusia nu gasesti contraste mai evidente ca in Moscova. Adevarata savoare a capitalei sta in manastirile stravechi si monumentele ultramoderne alaturate, cat si in coltisoarele si cotloanele renumite ale orasului.

Moscova 2 0431

Catedrala Iisus Hristos Mantuitorul este o catedrala a Bisericii Ortodoxe Ruse, situata in apropierea Kremlinului, pe malul stang al raului Moscova, fiind cea mai mare catedrala din Rusia. Proiectata pentru zece mii de persoane, mareata catedrala, al carei dom acoperit de marmura si granit domina peisajul, a fost construita in urma unei licitatii initiata de Luzhkov. Maiorului Luzhkov, candva pretendent la functia de presedinte al Rusiei, se pare ca nu-i lipsea simtul grandorii, cu care mai toti conducatorii Rusiei au fost inzestrati.

Versiunea originala a fost ridicata in semn de comemorare a infrangerii lui Napoleon, insa restaurarea catedralei a fost savarsita atunci cand Rusia a aniversat 850 de ani si acum dainuieste ca simbol al renasterii si al Moscovei moderne.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.