Londra, impresii de călătorie (1)

Autorul dicţionarului limbii engleze, Samuel Johnson, spunea cândva că “Dacă te-ai plictisit de Londra, înseamnă că te-ai plictisit de viaţă!”. Două secole și mai bine de la această afirmație, orașul de pe malul Tamisei este o metropolă pentru care ți-ar trebui probabil şapte vieți s-o cunoști pe îndelete. În aceste condiții, fie că petreci un weekend sau o săptămână la Londra, nu vei putea evita senzația că n-ai văzut mai nimic din ce are de etalat capitala fostului Imperiu Britanic.
IMG_4686 - resize
Fie că vorbim de muzee ori de monumente, de personalități sau artă, Londra este tot ce poți visa şi de multe ori mai mult de atât: orchestre simfonice renumite în lumea întreagă, teatre care se întrec în a oferi publicului cele mai noi şi extravagante spectacole, galerii în care vei găsi opere ale tuturor artiștilor celebri, toate contribuie la consolidarea statutului acestui metropole, de capitală culturală a lumii.
IMG_4517 - resize
Oraş plin de viaţă, aglomerat, în care se fac si se desfac afaceri de dimensiuni globale, Londra are un ritm trepidant, care face ca timpul să treacă întotdeauna prea repede pentru călătorul dornic să vadă cât mai multe într-o perioada cât mai scurtă.
IMG_4713 - resize
Nu te duce, deci, cu lecțiile nefăcute, la Londra, pentru că riști să pierzi timp prețios rătăcind printre atracțiile sale. Iar la Londra prețios chiar asta înseamnă, pentru că oraşul este unul dintre cele mai scumpe din lume. Nu întâmplător englezii şi nu alții au inventat formula “Sunt prea sărac pentru a-mi permite ceva ieftin!” Înarmați-vă, deci, cu informații, înainte de a pleca de acasă, şi alegeți-vă în tihnă obiectivele pe care vreți să le vizitați în capitala Marii Britanii.
Ușor de spus, mai greu de realizat, când ai atât de multe opțiuni, ceea ce, însă, nu ne va împiedica să vă prezentăm în zilele următoare câteva dintre ele!
(Va urma)

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.