Londra, impresii de calatorie (5)

Oricâte bogații ar deține British Museum, ca si celelalte muzee londoneze, în care veți găsi mii de capodopere ale artei universale, cele mai preţioase comori ale Imperiului Britanic rămân cele zăvorâte în Turnul Londrei. Este vorba, evident, despre Bijuteriile Coroanei, printre care se numără inclusiv celebrul diamant Steaua Africii, care împodobeşte sceptrul regal şi atrage irezistibil privirile tuturor vizitatoarelor.
Crown_jewels
Faima Turnului Londrei nu este, însă, dată doar de Bijuteriile Coroanei. Poveștile sângeroase care s-au petrecut aici îl plasează în topul locurilor bântuite din Marea Britanie, existând numeroase relatări despre întâlniri cu fantomele personajelor celebre executate aici dar şi cu ale unora dintre animalele care au făcut parte cândva din menajeria Turnului.
Tower
Despre istoria turnului, dar și despre aceste istorii cu fantome, puteţi afla mai multe participând la tururile gratuite, organizate la fiecare 30 de minute, în care ghid vă va fi unul dintre cei 37 de beefeateri din turn. Numiți beefeateri, adică mâncători de carne, datorită faptului că, într-o perioadă în care puţini oameni îşi permiteau un asemenea meniu, ei puteau mânca pe săturate din carnea rămasă de la masa regelui, străjerii Turnului Londrei sunt, în zilele noastre, foşti militari, cu o vechime de cel putin 22 de ani. Obligați să locuiască împreunăcu familiile lor în Turn, îmbrăcaţi în uniforme ușor de recunoscut, ei sunt adevarate enciclopedii ambulante şi niște povestitori înnăscuţi, astfel că nici nu veți ști când a trecut ora alocată turului gratuit.
IMG_4595
Rămaşi pe cont propriu, veți avea nevoie de alte câteva ore pentru a vizita toate expozițiile din turnurile fortăreței, între zidurile căreia trăiesc şi celebrii corbi de prezenţa cărora în Turn ar depinde însuși destinul coroanei britanice.
Înainte sau după vizită, făceţi-vă timp şi pentru a petrece măcar câteva minute pe dealul din apropiere, Tower Hill, locul unde au fost executați cei mai mulţi dintre deţinuţii din Turn. În zilele noastre, văzând lumea care se relaxează pe dealul plin de verdeaţă, îţi vine greu să crezi că, de-alungul timpului, aici au fost decapitaţi, sub privirile londonezilor veniți să asiste la spectacol, mii de oameni.
IMG_4622

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.