Londra, impresii de calatorie (4)

În Londra există, însă, şi numeroase muzee care pot fi vizitate fără sa cheltuiți un penny, de la National Gallery şi Galeriile Tate, la Muzeul de Istorie Naturală şi chiar celebrul British Museum.
IMG_3927
Vizitat anual de milioane de oameni veniți din lumea întreagă, muzeul, înfiinţat din 1753 drept primul muzeu naţional public din lume, adăpostește atâtea comori strânse din cele patru zări încât ţi-ar trebui mai multe săptămâni pentru vedea pe îndelete tot ce te interesează. Cum nimeni, în afară de angajații acestuia, nu-şi permite un astfel de lux, tot ce-i rămâne vizitatorului este să bifeze câteva dintre piesele celebre găzduite de acesta, de la celebra piatră din Rosetta , care i-a permis lui Champollion să descifreze hieroglifele, la statuia omului-pasăre din Insula Paştelui.
IMG_3985
Muzeul organizează, însă, zilnic tururi gratuite ghidate prin galeriile sale, astfel că dacă vă interesează o anumită perioadă din istoria omenirii, puteți afla de pe site-ul instituției programul acestor tururi, care nu durează mai mult de 45 de minute şi care vă vor da ocazia să aflați o mulţime de lucruri interesante de la experţi în domeniu.
IMG_3921
Cum fiecare are curiozitățile sale, nu vă lăsați cu totul în seama ghizilor muzeului, altminteri competenți, ci documentaţi-vă de acasă în legătură cu ce merită văzut din punctul vostru de vedere şi lăsați-vă putin timp, înainte sau după turul ghidat, pentru a descoperi şi celelalte exponate pe care v-ați propus să le vedeți.
IMG_3948

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.